PROJECTE 5èB

 HOLA!

A la classe de 5èB ja tenim PROJECTE!

Fins aquesta setmana hem estat duent a terme un procés molt complex de tria del tema del nostre projecte.

D'entrada, la premisa que volíem seguir, era la de seguir aquest procés:

- Reflexió individual sobre quins temes ens interessaria investigar

- Conèixer el procés més idoni per a investigar (el mètode científic)

- Expressar individualment els temes que ens interessen

- Votar aquells temes que considerem que serien més "sucosos" d'investigar


Després de dur a terme aquest procés, i tenint el compte el treball que hem estat fent a tutoria i a la 1a seqüència didàctica sobre la democràcia i sobre com posar-nos d'acord, ens hem trobat amb un petit (o no tant petit) problema... 

...Si votem i escollim el tema més votat, aquelles persones que han votat un tema en minoria què han de fer? acceptar la decisió de la majoria? intentar convèncer els altres que el tema que ells o elles haurien escollit és més interessant?...

Donant-li moltes voltes, hem intentat arribar al tema escollit per una altra via, debatre entre tots per tal d'arribar a un concens sobre el tema i que el màxim o totes les persones de classe hi estiguin d'acord.

HO HEM ACONSEGUIT!

Finalment, hem acordat que el nostre projecte tindrà un tema principal: YOUTUBE, i que a partir d'aquest gran tema principal, anirem introduint la resta de temes que s'han proposat, sempre tenint en compte que el fil conductor pel qual vertebrarem la nostra investigació serà youtube.


Així que ja podem presentar-vos el tema del nostre 1r projecte de 5è: YOUTUBE!!!La veritat és que aquest és un tema molt ampli i del que podem treuren moltíssim "suc". Per començar, hem estat reflexionant i proposant diferents preguntes sobre les quals començarem a investigar ja aquesta setmana vinent, estem tant contents del procés que hem seguit per a triar-lo que entre totes i tots ens hem fet aproximadament 25 preguntes que ens agradaria resoldre a partir de la investigació, la pràctica, la conversa i la reflexió.

Com veieu, ja tenim un molt bon inici per a estructurar el nostre projecte i ja estem a punt de començar a investigar!!!